Ocvrte miške

Sestavine:
Postopek:
Izberite lokalno pridelane sestavine
Miške bodo najboljšega okusa, če boste za pripravo uporabili lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.
Sestavine
- 30 dag slovenske moke
- 1,5 dag kvasa
- 3 dag sladkorja
- 3 rumenjaki
- 6 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1,5 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol
- sladkor v prahu
- olje za cvrtje
Priprava
Iz sestavin zamesimo mehko kvašeno testo in pustimo 30 minut, da vzhaja. Z naoljeno žlico zajemamo testo in ga polagamo v vroče olje. Cvremo toliko časa, dokler miške ne postanejo svetlo rjave barve.
Ocvrte miške poberemo iz olja ter jih na prtičku pustimo, da se odcedijo. Pred postrežbo jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Oživite tradicijo pusta in razveselite bližnje s skrbno pripravljenimi dobrotami iz lokalnih sestavin. Poglejte tudi druge recepte, na primer za pripravo okusnega kruha z drožmi, ki se odlično poda pustnim dobrotam.
Ostale pustne recepte najdete tukaj.
Preberite tudi:
- Tradicionalne pustne jedi
- Flancati – recept
- Hitri pustni krofi – recept
- Zdravi krofi iz pečice – recept
- Domač kruh z drožmi ali domačim kvasom
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.