Dogajanje v času Tradicionalnega slovenskega zajtrka 2024
Letošnji november je posvečen pripravam na Teden slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk, pri čemer že štiri tedne aktivno vključujemo otroke v spoznavanje pomembnosti lokalno pridelane hrane.
V mladinski oddaji Krompir, ki se vsako soboto predvaja na prvem programu Televizije Slovenija, so bili predstavljeni štirje kratki prispevki o sestavinah Tradicionalnega slovenskega zajtrka: kruhu, maslu, medu in mleku.
Vsi prispevki bodo združeni v posebno samostojno oddajo Krompir: Tradicionalni slovenski zajtrk z Gajo in Klemnom, ki bo predvajana na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, v petek, 15. novembra ob 10. uri na prvem programu Televizije Slovenija. Za vse, ki si bodo želeli oddajo ogledati prej ali ponovno, bo ves teden pred tem na voljo na spletni platformi RTV Čist hudo.
Prispevki iz oddaje Krompir
Spletna platforma RTV Čist hudo je namenjena učencem druge triade osnovne šole in ponuja številne izobraževalne in zabavne vsebine. Na njej so dostopni vsi štirje že predvajani prispevki iz oddaje Krompir:
Posebna oddaja Krompir: Tradicionalni slovenski zajtrk z Gajo in Klemnom
Preberite e-knjižico Kuhaj zdravo in lokalno
Preberite uporabne napotke, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Prenesite in natisniti e-knjižico v A4 ali A5
Prenesite ga na povezavi.
Oddaja Ribič Pepe
Za mlajše otroke je na voljo tudi lanskoletna oddaja Ribič Pepe na spletni platformi RTV Živ Žav, ki je namenjena predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovne šole
Ustvarjajte z otroki, zapojte pesmi in se kaj novega naučite
Na portalu Živ Žav RTV Slovenija so na voljo tudi številna uporabna gradiva, pobarvanke in video vsebine na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Tradicionalni slovenski zajtrk je priložnost, da otroke spodbudimo k zdravim prehranjevalnim navadam in jim približamo pomen lokalno pridelane hrane.