Topla kumarična juha s krompirjem

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Poletje
Sestavine:
- 3 srednje velike kumare
- 3 krompirji
- ščepec mlete kumine
- sol in poper
- 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Kumare olupimo, nastrgamo, posolimo in pustimo, da spustijo vodo (približno pol ure). Nato jih ožamemo. Olupljen krompir narežemo na manjše koščke.
Sestavine v posodi prelijemo s približno litrom vode. Ko voda zavre, kuhamo na manjšem ognju še 20 minut. Spasiramo in dodamo žlico kisle smetane.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Kje jih kupiti?
Poglejte, kateri pridelovalci v vaši bližini imajo na voljo slovenske kumare.
Priročen nasvet
02
Dodatek smetane
Za bolj kremasto teksturo lahko juhi na koncu dodamo žlico kisle smetane.