Nacionalna shema

Evropska shema

Hladna EKO kumarična juha

Hladna kumarična juha z jogurtom je osvežilna jed, popolna za vroče poletne dni. Kombinacija kumaric, jogurta in svežih zelišč ustvarja lahkotno in hranljivo juho, ki vas bo prijetno ohladila. Priprava je hitra in enostavna, zato je idealna izbira za poletne dni.

Čas priprave

15 minut

Čas kuhanja

0 minut

Skupni čas

15 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Poletje

Sestavine:

  • 1 kg EKO kumar
  • 4 dl EKO jogurta
  • 1 dl EKO smetane za kuhanje
  • sol
  • beli poper v zrnu
  • 1 strok EKO česna
  • majhen šopek kopra

Postopek:

Olupljene kumare razpolovimo, razsemenimo (z žlico izdolbemo semena) in skuhamo. Kuhane ohladimo. Česen olupimo in pretlačimo. Ohlajene kumare zrežemo na koščke in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo.

Primešamo ohlajena jogurt in smetano, sol, sveže mlet poper in sesekljan česen. Juho dobro ohladimo v hladilniku. Pred postrežbo posujemo z drobno sesekljanim koprom.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.