Hladna EKO kumarična juha

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 kg EKO kumar
- 4 dl EKO jogurta
- 1 dl EKO smetane za kuhanje
- sol
- beli poper v zrnu
- 1 strok EKO česna
- majhen šopek kopra
Postopek:
Olupljene kumare razpolovimo, razsemenimo (z žlico izdolbemo semena) in skuhamo. Kuhane ohladimo. Česen olupimo in pretlačimo. Ohlajene kumare zrežemo na koščke in s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo.
Primešamo ohlajena jogurt in smetano, sol, sveže mlet poper in sesekljan česen. Juho dobro ohladimo v hladilniku. Pred postrežbo posujemo z drobno sesekljanim koprom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Izberimo EKO
Sledimo EKO znaku s pripisom »kmetijstvo Slovenija«, ki zagotavlja slovensko pridelavo brez uporabe pesticidov, brez gensko spremenjenih organizmov ter s poudarkom na skrbi za dobrobit živali in varovanju naravnih virov.
Priročen nasvet
02
Najboljše so slovenske kumare
Veste, katere vse lastnosti imajo kumare in zakaj jih je vredno vključiti v prehrano? Preberite v spodnjem članku!