Nacionalna shema

Evropska shema

Dimljena postrv na ajdovi kaši

Dimljena postrv na ajdovi kaši je izvrstna kombinacija okusov, ki prinaša svežino in hranljivost. Dimljena postrv dodaja jedi bogat okus, medtem ko ajdova kaša zagotavlja nasitnost in specifično teksturo. Ta jed je idealna za posebne priložnosti ali kot zdrav vsakdanji obrok.

Avtor recepta: projekt Kuhnapato

Čas priprave

10 minut

Čas kuhanja

20 minut

Skupni čas

30 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

2

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

  • dimljena postrv
  • 20 dag ajdove kaše
  • 1 pest čemaža
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol in poper
  • 1 žlica naribanega hrena
  • 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Postopek:

Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu z malo popra in odcedimo. Čemaž nasekljamo.

Kaši dodamo olje in premešamo. Nanjo nadrobimo postrv in posujemo čemaž. Zmešamo hren s smetano, posolimo in popramo ter z zmesjo pokapljamo po vrhu.

Priročni nasveti in zanimivosti

Priročen nasvet

01

Izberimo lokalno

Sestavine je najbolje kupiti na kmetijah v naši bližini, ki ponujajo lokalno pridelana živila, zaradi katerih je vsaka jed polnejšega okusa.

Priročen nasvet

02

Priprava ajdove kaše

Ajdovo kašo pred kuhanjem speremo pod hladno vodo, da odstranimo odvečni škrob in grenkobo.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Štajersko-prekmursko bučno olje

Zaščitena geografska označba

zaščitena geografska označba

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.