Pince
Avtor recepta: projekt Kuhnapato

Čas priprave
1 ura
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura 45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
8
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 kg pšenične moke
- 4 dag kvasa
- 1 dl mleka
- 1 žlička sladkorja za kvasec
- 6 rumenjakov
- 10 dag surovega masla »izbrana kakovost – Slovenija«
- 20 dag sladkorja
- 4 dl mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
- limonina lupinica
- sol
- jajce za mazanje
- rozine (po želji)
- 4 žlice sladkorja v prahu
Postopek:
V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja. Moko presejemo in vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu še vzhajan kvas.
Sestavine zmešamo in zamesimo v testo, ki ga potem pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo in oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo (se napihnejo).
Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jih v vroči pečici na 180 stopinj Celzija približno 40 minut. Pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3–6 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato pa jih potresemo s sladkornim prahom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Kam po lokalne sestavine?
Pomagajte si z našim zemljevidom in najdite kmetije v svoji bližini.
Priročen nasvet
02
Izberimo slovenske sestavine
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.