Goveji zrezki v čebulni omaki

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
3 ure
Skupni čas
3 ure 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 600 g govejih zrezkov »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 žlici moke
- 1 žlica olja
- 1 žlica masla
- 4 čebule
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 100 ml belega vina
- 500 ml vode
- sol in poper
- timijan
- janeževa zvezda
- • mlada čebulica za dekoracijo
Postopek:
Goveje zrezke začinimo s poprom in soljo, ter posujemo z moko. Pečemo jih v ponvi, v kateri smo razpustili maslo in olje. Pečemo jih 3 do 4 minute na vsaki strani.
Pečene umaknemo in v isti posodi 5 minut pražimo čebulo in česen. Nato dodamo balzamični kis, belo vino in malo timijana ter janeževe zvezde. V posodo ponovno postavimo tudi zrezke in dodamo vodo.
Vse skupaj potem kuhamo 3 ure na šibkem ognju. Ko so zrezki in omaka pripravljeni, jih lahko okrasimo še z mlado čebulico.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.