Nacionalna shema

Evropska shema

Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo – video recept

Skrbno izberite kakovostno goveje meso Uživajte v slovenskem govejem mesu z oznako izbrana kakovost – Slovenija, ki jamči višjo kakovost ter je pridelano in predelano v Sloveniji. Čeprav se govedina v pečici peče počasi, je ta recept vseeno odličen, zahteva pa tudi zelo malo predpriprave. Sestavine (za štiri osebe): 1 kg govejih pleč izbrana kakovost – ...

Sestavine:

Postopek:

Skrbno izberite kakovostno goveje meso

Uživajte v slovenskem govejem mesu z oznako izbrana kakovost – Slovenija, ki jamči višjo kakovost ter je pridelano in predelano v Sloveniji.

Čeprav se govedina v pečici peče počasi, je ta recept vseeno odličen, zahteva pa tudi zelo malo predpriprave.

Sestavine (za štiri osebe):

Priprava:

Goveje pleče popramo in solimo ter položimo v posodo z oljem in na vsaki strani pečemo 8 do 10 minut. Nato dodamo korenje, čebulo, zeleno in češnjeve paradižnike, po okusu pa lahko dodamo tudi druga zelišča (lovor, peteršilj).

Vse skupaj premešamo, dodamo belo vino ter jušno osnovo in posodo prekrijemo s pokrovom. V vnaprej ogreti pečici pečemo 3–4 ure pri 160 °C.

Meso narežemo in že je pripravljeno za postrežbo.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.