Nacionalna shema

Evropska shema

Martinova račka – recept

Pozanimajte se o izvoru mesa Najbolje je, da nakupujete meso preverjenega lokalnega izvora. Le tako se lahko prepričate o načinu vzreje ter izberete višjo kakovost. Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. ...

Zahtevnost

Preprosto

Sezona

Jesen

Sestavine:

Postopek:

Pozanimajte se o izvoru mesa

Najbolje je, da nakupujete meso preverjenega lokalnega izvora. Le tako se lahko prepričate o načinu vzreje ter izberete višjo kakovost.

Sestavine:

  • raca iz domače reje, težka 2–3 kg
  • 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«)
  • sol

Priprava:

Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo na 180 °C in račko pečemo dve uri in pol. Med peko jo večkrat obrnemo in polivamo z maščobo, ki se izloči med peko.

Pečeno račko postrežemo skupaj z mlinci in dušenim rdečim zeljem.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.