Nacionalna shema

Evropska shema

Domača češnjeva pita

Ne zavrzimo hrane Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov. Sestavine: Testo za pito: 0,5 kg bele moke ščepec soli 30 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 pecilni prašek 1 jajce  ...

Zahtevnost

Srednje

Sezona

Poletje

Sestavine:

Postopek:

Ne zavrzimo hrane

Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.

Sestavine:

Testo za pito:

  • 0,5 kg bele moke
  • ščepec soli
  • 30 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 pecilni prašek
  • 1 jajce 

Češnjev nadev:

  • 1 kg češenj z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 30 dag rjavega sladkorja
  • naribana lupina limone
  • 10 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • ščepec cimeta

Priprava:

Iz moke, masla, jajca in pecilnega praška zamesimo testo. Dobro pregneteno testo oblikujemo v kroglo in jo v plastični vrečki pustimo počivati v hladilniku eno uro. Nato testo razdelimo na dve polovici. Obe razvaljamo v velikosti pekača.

Pekač namastimo, vanj vložimo testo in ga z vilicami rahlo prepikamo.

Na ponvi na maslu prepražimo češnje, dodamo limonino lupinico, sladkor in cimet. Počakamo, da se češnje razpustijo.

Maso prelijemo po testu ter vrh prekrijemo s preostalim delom testa, narezanim na trakove.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno eno uro. Pred postrežbo počakamo, da se pita ohladi.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.