Nacionalna shema

Evropska shema

Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem

Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem je preprost in okusen recept, ki združuje bogat okus fižola s svežino šalotke in edinstveno aromo slovenskega Štajersko-prekmurskega bučnega olja. Ta jed je idealna kot priloga k različnim jedem ali kot lahek samostojen obrok. Priprava je enostavna in hitra.

Čas priprave

20 minut

Čas kuhanja

1 ura 30 minut

Skupni čas

1 ura 50 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

2

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

  • 300 g fižola
  • 1 šalotka
  • Štajersko-prekmursko bučno olje
  • jabolčni kis
  • sol
  • poper

Postopek:

Večer prej namočimo fižol in ga naslednji dan skuhamo v osoljeni vodi. Olupimo šalotko in jo narežemo na kolobarje. Kuhan fižol in narezano šalotko solimo, popramo ter prelijemo z mešanico slovenskega Štajersko-prekmurskega bučnega olja in jabolčnega kisa. Solato dobro premešamo in ponudimo.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Štajersko-prekmursko bučno olje

Zaščitena geografska označba

zaščitena geografska označba

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.