Nacionalna shema

Evropska shema

Bučni polpeti – recept

Bodimo pozorni, da hrane ne zavržemo. Bučni polpeti so okusni tudi hladni, zato jih lahko shranite za pozneje ali si jih pripravite celo kot zdravo malico za v službo. Sestavine: 500 g bučk 1 manjša čebula 2 stroka česna 100 g ovsene moke (ali katere druge moke) 2 jajci ½ žličke mlete rdeče paprike 1 ...

Sestavine:

Postopek:

Bodimo pozorni, da hrane ne zavržemo. Bučni polpeti so okusni tudi hladni, zato jih lahko shranite za pozneje ali si jih pripravite celo kot zdravo malico za v službo.

Sestavine:

500 g bučk

1 manjša čebula

2 stroka česna

100 g ovsene moke (ali katere druge moke)

2 jajci

½ žličke mlete rdeče paprike

1 žlica olivnega olja

Poper in sol

Olje za pečenje

Priprava:

Bučke naribamo in posolimo ter pustimo počivati nekaj minut, da izpustijo odvečno vodo. Pred uporabo jih dobro odcedimo s pomočjo gaze ali cedila. Čebulo in česen nasekljamo na majhne koščke ter na ponvi na hitro prepražimo. V manjši skledi zmešamo moko, poper, sol in začimbe. Odcejenim bučkam dodamo dve jajci in olivno olje ter premešamo, nato pa začnemo postopoma dodajati zmes moke. Ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Če je masa preveč mokra, lahko dodate še več moke.

Omočimo si roke in iz mase oblikujemo polpet, ki ga prepražimo na segreti ponvi, premazani z oljem za pečenje. Pečemo lahko več polpetov naenkrat. Med peko bodimo pozorni, da se ne prismodijo, zato jih večkrat obrnimo. Ker je masa precej vlažna, pečemo na majhnem do srednjem ognju vsaj 5 minut.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.