File postrvi s fižolovo kremo in karamelizirano kolerabo
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 lokalna postrv
- maslo
- sol
- kuhana zelenjava
Fižolova krema:
- 150 g fižola
- 1 dl sladke smetane
- 50 g masla
- sol
- poper
Karamelizirana koleraba:
- 1 koleraba
- 50 g masla
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 0,3 dl limonovega in korenčkovega soka
Postopek:
Postrv sfiliramo in ji odstranimo kosti. File razrežemo na 3 dele, jih popečemo na maslu in solimo.
Fižol čez noč namočimo v vodi, ga skuhamo in odcedimo. Zmešamo ga skupaj z maslom in smetano, po potrebi dolijemo vodo od kuhanja, da nastane gladka krema. Solimo in popramo po okusu.
Celo kolerabo blanširamo (kuhamo približno 20 minut). Narežemo jo na palčke in na maslu popečemo. Ob koncu dodamo dve žlici sladkorja. Ko sladkor karamelizira, zalijemo z limonovim in korenčkovim sokom ter povremo, da se karamela lepo razpusti.
Na krožnik damo fižolovo kremo, nanjo položimo ribo in karamelizirano kolerabo. Dekoriramo s kuhano zelenjavo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Priprava postrvi
Postrv filiramo in previdno odstranimo vse kosti, da bo jed bolj prijetna za uživanje. Uporabimo sveže lokalne postrvi za najboljši okus.