Široki rezanci z dimljeno postrvjo in špinačo
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
30 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 40 dag širokih rezancev
- 30 dag mlade špinače
- 15 dag dimljene lokalne postrvi
- 1 dl smetane
- suho belo vino
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol in poper
Postopek:
Na malo olivnega olja popražite drobno nasekljan česen. Dodajte očiščeno in narezano špinačo in jo v nekaj minutah podušite, da se lepo zmehča, posolite in poprajte. V kozici segrejte žlico olivnega olja in na njem hitro popražite na kocke narezano dimljeno postrv.
Prilijte nekaj žlic vina, podušite, da vino izpari in prilijte smetano. Solite in na šibkem ognju kratko pokuhajte. Medtem v posebni posodi v osoljenem kropu skuhajte široke rezance. Odcejene rezance zmešajte z omakama dimljene postrvi in špinačo ter takoj postrezite.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kuhanje rezancev
Rezance kuhamo v osoljenem kropu do al dente, nato jih hitro zmešamo z omako. Tako se bodo bolje prepojili z omako in ohranili svojo teksturo.
Priročen nasvet
02
Svežina sestavin
Pri pripravi jedi uporabimo svežo špinačo, saj bo ta jedi dodala svežino in svetlost. Dimljena postrv naj bo prav tako sveža, da se ohrani njen bogat okus.