O ponudniku
Smo družinska ekološka kmetija, ki ceni slovensko zemljo in kmetuje v sožitju, s spoštovanjem do narave. Na kmetiji uporabljamo in tržimo izključno svoje lastne 100% ekološke pridelke in izdelke. Glavni naši tržni pridelki so jabolka sorte TOPAZ in ozkolistna sivka (Lavandula angustifolia) ter različni izdelki in polizdelki, ki jih izdelamo iz njiju.
Eko jabolka sorte TOPAZ pridelujemo v intenzivnih, z mrežo zaščitenih ekoloških sadovnjakih, sveža jabolka pa so v ponudbi od septembra do spomladi, saj jih hranimo v lastni hladilnici. *OPOMBA: Jabolka so že na voljo.*
Znani smo po naravnih, BIO motnih sokovih, brez filtriranja in dodatkov ter brez dodanega sladkorja: BIO jabolčni sok TOPAZ s 100 % sadnim deležem, BIO sok jabolko in rdeča pesa ter BIO sok jabolko in korenček, oba s 100 % sadno-zelenjavnim deležem. BIO jabolčni kis TOPAZ, pridobljen iz celih jabolk, brez dodatkov, ima še posebno cvetico, saj je več let staran v hrastovih sodih. V svoji sušilnici na topel zrak pripravimo EKO jabolčni čips TOPAZ, EKO jabolčne krhlje TOPAZ ter suhe slive, suhe hruške, jabolčne krhlje, pridelane v visokodebelnih travniških sadovnjakih na kmetiji.
V času sezone prodajamo lastno pridelano 100 % ekološko zelenjavo. Gomoljnice (krompir, rdeča pesa, korenje rdeče in rumeno) najlepše uspevajo v naši rdeči kraški zemlji, obogateni z ilovico. Ekološka pridelava se na taki zemlji povrne z samo velikostjo in aromo plodov. Čebulnice iz rodu Allium (česen A. sativum, čebula A.cepa) vam zaradi daljšega skladiščenja lahko ponudimo skoraj celo leto bodisi sveže, bodisi posušene. Na voljo pa so tudi ostale sezonske zelenjadnice s fižolom vred.
Prav tako gojimo in pridobivamo izdelke iz BIO ozkolistne prave sivke (Lavandula angustifolia). Sodimo med manjše gojitelje ozkolistne prave sivke, kjer se zgodba od cveta do eteričnega olja in hidrolata ozkolistne sivke odvija v rustikalnem okolju, ki zaobjema tradicionalno slovensko domačijo. Končna izdelka BIO eterično olje prave sivke in BIO hidrolat prave sivke pridelujemo s pomočjo klasičnega načina parne destilacije. Posebnost našega sivkinega nasada je hribovita lega med travniki in gozdovi, saj pri 450 m nadmorske višine spada med najvišje nasade v Sloveniji. Sestava tal, osončenost, temperature ter ostale klimatske razmere zagotovijo bogato rast in kvaliteto sivkinih izdelkov. Ponosni smo, da nasad v celoti obdelujemo in negujemo ročno, ekološko in brez dodatnih kemičnih snovi, prav tako pa tudi celotna predelava in pakiranje izdelkov iz ozkolistne prave sivke poteka ročno.