O ponudniku
DRUŽINA VIDMAR IN TESTENINE GABARONI
Zgodba slastnih testenin Gabaroni se je začela že v 60.letih preteklega stoletja. Družinsko podjetje BMM (gre za začetnice ustanoviteljevih treh otrok – Bruna, Miše in Matije), se je z gostinstvom začelo ukvarjati v vaški gostilni, nadaljevali so z diskoteko, pekarno, kavarno in picerijo, potem pa izziv našli v izdelavi testenin, takšnih veganskih brez jajc in izdelanih iz ekoloških surovin – iz moke, rdeče pese, blitve in kopriv. Lojze in Tatjana Vidmar, ki testenine Gabaroni izdelujeta v proizvodnem obratu na svoji domačiji v Gabrijelah pri Krmelju v občini Sevnica, sta še posebej vesela, da v njihovi družinski zgodbi sodelujejo vsi trije otroci z družinami pa tudi Lojzetova mama Fani. »Naša mama je vedno pripravljena pomagat. Jušni rezanci so njeni, vedno jih suši in obrača sama, saj pravi, da mi to ne znamo,« v smehu pove njen sin Lojze, direktor podjetja, med tem, ko je žena Tatjana zadolžena za kovanje idej, ki jih ji, kot pravijo domači, nikoli ne zmanjka. Vidmarjevi, ki obiskovalcem svojo domačijo s proizvodnjo in vrtom vred z veseljem razkažejo (vabljeni tudi vsi Glossovi bralci) in jih pogostijo s pokušino Gabaronijevih izdelkov, so še posebej ponosni na svoje 100% ajdove rožice. »Narejene so iz moke slovenske eko kmetije Pr' Čemažar, kjer žito pridelajo in zmeljejo sami. Predstavljajo odlično alternativo slovenski narodni jedi ajdovim žgancem. Tako kot so te znale kuhati naše babice danes zna le malokdo, zato smo se odločili ponuditi nekaj novega, izdelek za ljubitelje ajdovih žgancev, ki ga lahko tudi sredi napornega delovnika pripravijo en, dva, tri.« pravi Lojze, ki je še posebej zadovoljen, da večino Gabaronov prodajo v rifuzi in s tem doprinesejo k pozitivnem zmanjševanju odpadkov. »Hvala vsem, ki kupujete brez embalaže!,« sporočajo Vidmarjevi, ki opažajo, da smo Slovenci čedalje bolj ozaveščeni o tem, kako pomembna je slovenska ekološka hrana. »Za ohranjanje zdravja je zelo pomembno, kaj damo v usta in za to smo odgovorni sami!« so prepričani, zato upajo, da bodo kupci veseli Gabaronijevih novosti – testenin s poudarkom na stročnicah ter ekoloških špagetov. »Ob tej priložnosti bi se iz srca radi zahvalili slovenskim kmetom. Izjemno smo jim hvaležni za ves trud namenjen pridelavi ekoloških surovin iz katerih nastajajo naše testenine,« za konec dodajajo.