O ponudniku
Zaradi svoje lepe zelenkaste barve »oleum viride« in prijetne arome je veljalo istrsko olje poleg venafrijskega in betijskega olja za najboljše v imperiju; poroča rimski zgodovinar Plinij starejši; Naturalis Historia, Liber XV , VIII (23-79 n. št.).
Na naši kmetiji nadaljujemo več kot dva tisoč letno tradicijo pridelave oljčnega olja v našem kraju; kmetija je bila prvič pisno omenjena daljnega leta 1620. Nekoč so na kmetiji prevladovali predvsem vinogradi in češnje, oljčniki so bili zastopani v manjši meri. Nasprotno pa danes tukaj prevladujejo oljčniki, ki se razprostirajo na 2,5 hektarja površine. V naših oljčnikih so v večini avtohtone sorte – Buga, Črnica, Komuna, Rosulja, Zizolo, Mata, Štorta in Mortin ali Mortea (Zmartel). Mortea je sorta, ki izhaja še iz obdobja antičnih rimljanov, saj jo omenja tako Columella kot Plinij starejši v svojih pisnih delih (1. stol n. št.).
Poleg domačih avtohtonih sort in Istrske Belice imamo še italijanske in francoske sorte oljk.
Nasade oljk imamo na sončnih legah nad sotočjem zgornjega toka reke Dragonje. Višja nadmorska višina do 375 m in odmaknjenost od obale ter dobra prevetrenost nam omogočajo idealne pogoje za pridelavo vrhunskega oljčnega olja ter posledično nizek prag škodljivcev in temu idealno lego za ekološko pridelavo oljčnega olja. Vestno skrbimo za biotsko raznovrstnost v oljčnikih, saj nam na ta način koristne živali pomagajo zniževati prisotnost škodljivcev, predvsem oljčne muhe.
Leta 2007 smo med prvimi pridelovalci oljčnega olja pridobili prvi certifikat ekološke pridelave po predhodnem obdobju, istega leta smo pridobili tudi certifikat Zaščitene označbe porekla ZOP (EDOOSI ZOP).
V času obiranja oljke dnevno predelujemo pri temperaturi pod 27 °C, po predelavi pa olje filtriramo. Za ohranitev odličnosti oljčnega olja ga hranimo v sodih iz nerjavečega jekla pod atmosfero inertnega plina in pri kontrolirani temperaturi 18 °C. S tem zagotovimo vrhunsko kakovost oljčnega olja, hkrati pa podaljšamo njegovo obstojnost.
Številna domača in mednarodna priznanja potrjujejo vrhunsko kvaliteto našega oljčnega olja.