Nacionalna shema

Evropska shema

Teden restavracij na ulici bo v znamenju jedi iz sestavin z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«

teden restavracij na ulici

Članek je del portala:

Naša super hrana
Kazalo:

V soboto, 1. junija 2024, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji. Ne zamudite dogodka, kot ga še ni bilo.

Teden restavracij na ulici je prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij, ki se bo odvijala 1. junija 2024 na Glavnem trgu v Celju. Ulice Celja se bodo spremenile v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji, kjer bodo vrhunski slovenski chefi poustvarili utrip Tedna restavracij, tokrat na prostem.

Okušajte kreacije najboljših slovenskih chefov

Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij, Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi.

Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz kar 15 restavracij, med njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar, Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefelin – Hiša Linhart in Tadej Petrič – Hotel Evropa.

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija«, kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni TR meni, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi.

Dogodek bo povezoval Klemen Kopina, energičen glas Hitradia Center. Za glasbeno podlago bo poskrbel DJ El Timo, dogodek pa bodo popestrili tudi glasbeniki Vocal BK Studia in nagradne igre.  Da bo kulinarično raziskovanje prijetno za vso družino, bodo za najmlajše organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.

Dogodek organizira Teden restavracij v partnerstvu s slovenskimi rejci in predelovalci mesa in slovenskimi pridelovalci in predelovalci mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia.

Vstop je brezplačen

Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije. Skupaj podprimo trajnost, kakovost, inovativnost, in seveda naše rejce, pridelovalce in predelovalce!

Vljudno vabljeni!


Odmevi na dogodkeIzbrana kakovost

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito