O ponudniku
Domačija Kostevc - Hribar se nahaja na skoraj 700 metrih nad morjem na vrhu vasice Vnajnarje, kjer se odpira prečudovit pogled na celotno Ljubljansko kotlino in vse višje vrhove v Sloveniji.
Od Ljubljane je domačija oddaljena okoli 15 kilometrov, blizu a hkrati daleč od vsega nemirnega. Čisti zrak in okolje, mir in sožitje z naravo daje integrirani pridelavi jagod, češenj, malin, hrušk in sliv poseben čar ter pristnost svežega in naravnega.
Gospodarja Srečko in Vida Hribar sta s prvim nasadom jagod pred več kot 30 leti začela preusmerjati njuno živinorejsko kmetijo v sadjarsko. S pomočjo sina Markota Hribarja in hčerke Špele Dobnikar še danes skupaj uspešno sadjarita.
Na domačiji upoštevamo vsa predpisana pravila glede integrirane pridelave sadja, ki je naravi prijazen način pridelave, saj z uporabo naravnih virov in mehanizmov, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi, pridelujemo kakovostno in zdravo hrano. Poleg tega upoštevamo načela HACCP.
Z gojenjem jagod je začela Vida po rojstvu hčerke, ko je pustila službo in se zaposlila na kmetiji. Tako se je leta 1987 na domačiji Kostevc - Hribar začela sadjarska zgodba.
Jagode na naši domačiji zorijo v mesecu juniju. Prav tako v juniju, natančneje v drugi polovici, zorijo češnje.
Sveže nabrane maline in jagode še isti ali najkasneje naslednji dan zjutraj oddamo, zato se trudimo vnaprej planirati zorenje in temu primerno sprejemamo naročila kupcev. Odvisni smo tudi od vremena, zato planiranje ni vedno lahko opravilo.
Maline zorijo v drugi polovici junija in prvi polovici julija.
Zgodnje sorte sliv in hrušk začnejo zoreti v sredini julija. Slive imamo v ponudbi do sredine oktobra, hruške pa običajno do konca leta.
Slive so sladke, primerne za svežo uporabo ali predelavo v marmelade.
Vse sadje je sveže, zgolj iz lastne integrirane pridelave, zato lahko sprejmemo le toliko naročil kot imamo pridelka. Dogovor o naročilu na GSM: 031/335-298.