Nacionalna shema

Evropska shema

Navodila za izvedbo projekta Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 17. novembra.

Obeleževanje dneva slovenske hrane in izvedba projekta Tradicionalni slovenski zajtrk sta prostovoljni. Vzgojno–izobraževalni zavodi se za njegovo izvedbo odločijo sami in se jim za njegovo izvedbo ni treba prijavljati.

Tradicionalni slovenski zajtrk 2023 je, tako že vsa prejšnja leta, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja. Vsa našteta živila morajo biti pridelana in predelana v Sloveniji. Upravičenci lahko po izvedbi projekta uveljavljo možnost izplačila pavšalnega nadomestila za nakup živil.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo izplačilo odobrilo, če bo upravičenec projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvedel na dan slovenske hrane, ki ga bomo letos obeleževali 17. novembra in pripravil zajtrk, ki bo:

−  če z uveljavljanjem možnosti izplačila pavšalnega nadomestila za nakup teh živil ne boprišlo do financiranja iz več različnih virov hkrati.

−  sestavljen iz vseh petih sestavin, to je kruha, masla, medu, mleka in jabolka ali drugega svežega ali suhega sadja brez dodanega sladkorja,

−  pri čemer bodo vse sestavine iz prejšnje alineje pridelane in predelane v Sloveniji,

−  če z zajtrkom ne boste nadomestili malice in

povzetek navodil TSZ
Dokument

Navodila za izvedbo projekta Tradicionalni slovenski zajtrk 2023

pdf57 KB