Nacionalna shema

Evropska shema

Bučke v omaki – recept

Sestavine: 3 mlade bučke 1 manjša čebula 2 stroka česna 150 ml kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Olivno olje Sol in poper Nasekljan svež peteršilj Trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Priprava: Bučke operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Posolimo jih in pustimo počivati 5 minut. Pred uporabo jih ožamemo. ...

Sestavine:

Postopek:

Sestavine:

3 mlade bučke

1 manjša čebula

2 stroka česna

150 ml kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Olivno olje

Sol in poper

Nasekljan svež peteršilj

Trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Bučke operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Posolimo jih in pustimo počivati 5 minut. Pred uporabo jih ožamemo.

Nasekljamo čebulo in česen. V ponvi segrejemo olivno olje ter na njem prepražimo čebulo. Dodamo bučke in jih nekaj časa pražimo. Nato dodamo še česen ter solimo in popramo po okusu. Če je potrebno, bučkam dodamo pol kozarca vode, da se lepše kuhajo. Tik pred koncem priprave vmešamo kislo smetano. Potresemo s svežim peteršiljem in naribamo trdi sir.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.