Bučna juha – recept

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
- 1 kg očiščene buče – hokaido (pri tej sorti lahko uporabimo tudi lupino)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 lovorjev list
- muškatni orešček
- 1 dl smetane za kuhanje »izbrana kakovost – Slovenija«
- Štajersko-prekmursko bučno olje
- sol in poper
Postopek:
Bučo narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in jo s česnom pražimo na olju. Dodamo na kocke narezano bučo in zalijemo z vodo. Dodamo lovorjev list in zavremo. Po tem kuhamo še 20 minut. Solimo, popramo in dodamo muškatni orešček. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, pred tem pa zavržemo lovorjev. Tik preden postrežemo, vmešamo smetano.
Ko postrežemo, bučno juho potresemo z bučnimi semeni.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.