Nacionalna shema

Evropska shema

Čemažev namaz

Pripravljen čemažev namaz ali čemažev pesto lahko uporabimo neposredno na kruhu, ali pa ga uporabimo kot omako za testenine oziroma ga vmešamo v rižoto.

Čas priprave

10 minut

Čas kuhanja

0 minut

Skupni čas

10 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

2

Sezona

Pomlad

Sestavine:

  • 250 g čemaževih listov
  • 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja Slovenska Istra
  • 50 g pinjol
  • 2 žlički piranske soli
  • 2 ščepca popra

Postopek:

V ponvi brez olja zlato rumeno popražimo pinjole, ki jih večkrat premešamo, da se ne zažgejo. Liste čemaža operemo in dobro osušimo. V sekljalniku grobo zmešamo čemaž in pinjole, dodamo sol in poper ter mešamo do želene konsistence. Na koncu dodamo oljčno olje, da postane zmes homogena. Napolnimo kozarčke za vlaganje, ki jih hranimo v hladnem in temnem prostoru.

Priročni nasveti in zanimivosti

Priročen nasvet

01

Čemaž lahko obogati jedi

Pripravljen čemažev namaz ali čemažev pesto lahko uporabimo neposredno na kruhu, ali pa ga uporabimo kot omako za testenine oziroma ga vmešamo v rižoto. Uživajmo v darovih lokalne hrane in izbirajmo domače!

 

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.