Nacionalna shema

Evropska shema

Domači mlinci – recept

Izbirajmo lokalno Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.  Sestavine 300 g moke iz slovenskega žita 1 jajce 1 žlica kisle smetane 170 ml vode sol Priprava Vse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razdelimo ...

Sestavine:

Postopek:

Izbirajmo lokalno

Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane

Sestavine

  • 300 g moke iz slovenskega žita
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • 170 ml vode
  • sol

Priprava

Vse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razdelimo na več delov, da ga bo lažje razvaljati. Vsak del razvaljamo na debelino približno 2 milimetra. Testo odlagamo na peki papir in pustimo pol ure počivati, da se nekoliko posuši.

Nato testo pečemo na 190 stopinjah, dokler ne postane trdo in hrustljavo. Suhe mlince nalomimo na večje kose in jih shranimo v vrečko.

Mlince pripravimo tako, da zavremo osoljeno vodo, jih potopimo vanjo, ugasnemo ogenj ter pustimo 5 minut, da se napijejo vode in priplavajo na površje. Odcedimo in zabelimo po okusu.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.