Nacionalna shema

Evropska shema

Enolončnica z bučkami in suhim kruhom

V majhni ponvi na maslu prepražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezano papriko in bučke. Začinimo s timijanom in dodamo lovorov list. Zalijemo z mlekom, počakamo, da zavre, nato pa dodamo večnamensko moko. Po okusu solimo in popramo, nato pa kuhamo 10 minut. Tik pred koncem vmešamo kocke kruha, da se nekoliko zmehčajo in napijejo ...

Čas priprave

10 minut

Čas kuhanja

30 minut

Skupni čas

40 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Jesen, Zima

Sestavine:

  • 1 velika buča
  • 1 majhna čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • skodelica na koščke narezanega starega kruha
  • 3 žlice masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 0,5 l mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 150 g večnamenske moke
  • 2 žlici sladkorja
  • sol in poper
  • timijan
  • lovorov list

Postopek:

V majhni ponvi na maslu prepražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezano papriko in bučke. Začinimo s timijanom in dodamo lovorov list.

Zalijemo z mlekom, počakamo, da zavre, nato pa dodamo večnamensko moko. Po okusu solimo in popramo, nato pa kuhamo 10 minut.

Tik pred koncem vmešamo kocke kruha, da se nekoliko zmehčajo in napijejo tekočine, nato pa jed čim prej postrežemo.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.