Goveja juha – recept
Sestavine:
Postopek:
Naj bodo sestavine lokalne
Ta odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.
Sestavine:
- 1 kg govedine s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 3 korenčki
- 1 peteršiljeva korenina
- ¼ gomoljne zelene
- ½ paradižnika
- 1 manjši por
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- sol po okusu
- 6 zrn črnega popra
- 1 lovorjev list
- 1 šopek peteršilja
- 1 vejica timijana
- 1 vejica majarona
- 1 vejica listov zelene
Priprava:
V hladno vodo položimo govedino s kostjo in zavremo. Poberemo peno ter kuhamo 90 minut. Nato dodamo gomolj zelene, korenje, por, čebulo, korenino peteršilja, česen, paradižnik, poper, lovor, liste zelene in zeliščni šopek. Kuhamo 1 uro. 10 minut pred koncem solimo. Juho precedimo, jušne testenine pa skuhamo posebej in jih v juho dodamo naknadno, da juha ostane bistra.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.