Nacionalna shema

Evropska shema

Ocvrti bučni cvetovi – recept

Sestavine: 20 bučkinih cvetov 100 g jedilnega škroba 80 g ostre moke 1 jajce 2 dl mineralne vode Sol, poper Olje za cvrtje Priprava: V skodelici zmešamo moko, sol in poper ter z mešanico potresemo bučkine cvetove. Pripravimo škrobno mešanico tako, da škrobu dodamo jajce ter mu postopoma dodajamo mineralno vodo, dokler ne dobimo srednje ...

Sestavine:

Postopek:

Sestavine:

20 bučkinih cvetov

100 g jedilnega škroba

80 g ostre moke

1 jajce

2 dl mineralne vode

Sol, poper

Olje za cvrtje

Priprava:

V skodelici zmešamo moko, sol in poper ter z mešanico potresemo bučkine cvetove. Pripravimo škrobno mešanico tako, da škrobu dodamo jajce ter mu postopoma dodajamo mineralno vodo, dokler ne dobimo srednje goste konsistence.

Z moko potresene bučkine cvetove pomakamo v škrobno mešanico in jih zlato rumeno ocvremo v segretem olju.

Bučni cvetovi so okusni tudi kot hladen prigrizek, zato jih ne zavržemo, temveč jih shranimo za pozneje.

Pri nabiranju cvetov moramo biti pozorni, da pobiramo moške cvetove, saj se iz ženskih razvijejo novi plodovi bučk. Znate prepoznati razliko med ženskimi in moškimi bučnimi cvetovi?

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.