Pince
Avtor recepta: projekt Kuhnapato
Čas priprave
1 ura
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura 45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
8
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 kg pšenične moke
- 4 dag kvasa
- 1 dl mleka
- 1 žlička sladkorja za kvasec
- 6 rumenjakov
- 10 dag surovega masla »izbrana kakovost – Slovenija«
- 20 dag sladkorja
- 4 dl mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
- limonina lupinica
- sol
- jajce za mazanje
- rozine (po želji)
- 4 žlice sladkorja v prahu
Postopek:
V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja. Moko presejemo in vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu še vzhajan kvas.
Sestavine zmešamo in zamesimo v testo, ki ga potem pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo in oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo (se napihnejo).
Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jih v vroči pečici na 180 stopinj Celzija približno 40 minut. Pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3–6 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato pa jih potresemo s sladkornim prahom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kam po lokalne sestavine?
Pomagajte si z našim zemljevidom in najdite kmetije v svoji bližini.
Priročen nasvet
02
Izberimo slovenske sestavine
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.