Nacionalna shema

Evropska shema

Regrat v solati – recept

Sestavine: 300 g svežega regrata 2 jajci 150 g slanine 1 strok česna 3 žlice oljčnega olja 2 žlici jabolčnega kisa ščepec soli ščepec popra Priprava: Regrat temeljito očistimo, operemo in odcedimo. V manjši posodi pristavimo vodo, počakamo, da zavre ter vanjo položimo dve jajci in ju pustimo kuhati točno osem minut. Slanino narežemo na ...

Sestavine:

Postopek:

Sestavine:

  • 300 g svežega regrata
  • 2 jajci
  • 150 g slanine
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • ščepec popra

Priprava:

Regrat temeljito očistimo, operemo in odcedimo. V manjši posodi pristavimo vodo, počakamo, da zavre ter vanjo položimo dve jajci in ju pustimo kuhati točno osem minut. Slanino narežemo na tanke rezine in jo na ponvi prepražimo, da se z vseh strani hrustljavo zapeče.

Jajca narežemo na manjše koščke in jih skupaj s slanino zamešamo med regrat. Dodamo še nasekljan strok česna, oljčno olje, kis, sol in poper.

Mlad regrat predstavlja bogat vir vitaminov in rudnin. Bodite pozorni, da ga nabirate na površinah, ki niso onesnažene ali škropljene.

Namig: Priporočamo, da uporabite zaščiteno oljčno olje slovenske Istre.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.