Nacionalna shema

Evropska shema

Slana pita – recept

Z manj izgub hrane prihranimo na vseh ravneh – od vil do vilic Kadar pri obroku ostanejo meso, zelenjava ali jajca, lahko pripravimo okusno novo jed in tako pomagamo zmanjšati količino zavržkov hrane, poleg tega pa tudi občutno prihranimo. Pomembno je, da izbiramo sveže, lokalne sestavine, s čim krajšo potjo od njive do krožnika. Sestavine: ...

Sestavine:

Postopek:

Z manj izgub hrane prihranimo na vseh ravneh – od vil do vilic

Kadar pri obroku ostanejo meso, zelenjava ali jajca, lahko pripravimo okusno novo jed in tako pomagamo zmanjšati količino zavržkov hrane, poleg tega pa tudi občutno prihranimo. Pomembno je, da izbiramo sveže, lokalne sestavine, s čim krajšo potjo od njive do krožnika.

Sestavine:

Testo:

  • 175 gramov moke
  • 75 gramov masla
  • Sol

Nadev: 

  • narezano meso od pečenke, perutnine ipd.
  • katera koli zelenjava, ki vam ostane oziroma jo je treba porabiti
  • nariban sir
  • čebula
  • jajce
  • sol
  • lonček kisle smetane
  • poper
  • ščep muškatnega oreščka

Priprava:

Moko presejemo in posolimo. Vanjo vgnetemo na koščke narezano maslo, ki je na sobni temperaturi. Gnetemo, dokler ne dobimo gladkega testa. Pol ure pustimo počivati v hladilniku.

Čebulo narežemo na kolobarje in jo popražimo na olju. Zmešamo kislo smetano, nariban sir in vmešamo jajce. Nato solimo, popramo, začinimo s ščepom muškatnega oreščka ter v zmes dodamo ohlajeno čebulo.

Testo razvaljamo na velikost pekača za pite. Dno preluknjamo z vilicami in ga za nekaj minut postavimo v pečico, ogreto na 175 °C.

Po testu prelijemo zmes, ki jo obložimo še z mesom in poljubno zelenjavo.

Pečemo dobrih 15 minut na 175 °C.

 

Povzeto po: http://tedennezavrzenehrane.si

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.