Solata s steakom in jagodami
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
Steak
- 500 g govejega zrezka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 0,5 žličke soli
- 0,2 žličke popra
- 2 žlički olivnega olja
- 2 žlički limetinega soka
Solata
- 1 glava solate ledenke
- 400 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 rdeča čebula
- 50 g svežega sira
- 50 g popečenih orehov
- balzamični kis
- olje
Postopek:
Goveji zrezek posolimo, popramo ter na olivnem olju v ponvi pečemo 5–7 minut do želene temperature. Pečenega narežemo na trakce in prelijemo z limetinim sokom. Na servirni krožnik razporedimo solato ledenko, jagode, narezano rdečo čebulo mladi sir in pražene orehe. Na vrh postavimo trakce steaka. Prelijemo z balzamičnim kisom in olivnim oljem.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.