Nacionalna shema

Evropska shema

Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo

Če iščete preprost in okusen recept za hiter prigrizek ali lahkotno večerjo, so enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo prava izbira. Z nekaj sestavinami, ki jih verjetno že imate doma, lahko ustvarite sočne in okusne mini burgerje, ki bodo zagotovo navdušili vaše goste ali družino.

Avtor recepta: Ana Žontar Kristanc

Čas priprave

30 minut

Čas kuhanja

2 uri

Skupni čas

2 uri 30 minut

Zahtevnost

Srednje

Število oseb

4

Sezona

Poletje

Sestavine:

Mesne kroglice

  • 800 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 150 g kruha
  • 100 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 čebula
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička pesta iz suhih paradižnikov
  • 4-6 žlic drobtin
  • rastlinsko olje za praženje

Omaka

  • 600 ml paradižnikovih pelatov
  • 150 ml jušne osnove ali vode
  • 0,5 čajne žličke soli – po okusu
  • 3 žlice kečapa
  • 1 žlica sladkorja
  • 0,3 čajne žličke popra, sladke paprike, origana
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička pesta iz suhih paradižnikov
  • čili v prahu po okusu

Ostalo

  • 1 kruh za žar s semeni
  • 4-5 pesti naribane mocarele
  • 1 polna pest naribanega parmezana
  • 0,3 čajne žličke česna v prahu
  • 0,5 čajne žličke origana

Postopek:

Čebulo narežemo na drobno in popražimo do zlato rjave barve na olju. Ohladimo. Kruh na drobno nadrobimo in prelijemo z vročim mlekom. Ohladimo.

V posodo dodamo vse sestavine za mesne kroglice s pripravljeno čebulo in kruhom. Fino premešamo in pustimo stati 10 minut. Oblikujemo večje kroglice v velikosti »pingpong« žogic – da bodo dovolj velike za kruh.

V posodici zmešamo nekaj sestavin za prvi del omake. Dodamo kečap, čili, pesto, poper, sladko papriko, česen, origano in paradižnikov koncentrat. Kroglice do zlato rjave barve popražimo na olju in jih umaknemo. Nekaj olja odlijemo. Na ostalo olje dodamo pripravljeno mešanico. Pražimo 20–30 sekund, da zadiši, nato prilijemo pelate in juho. Dodamo sol in sladkor. Premešamo in po okusu dosolimo. Dodamo nazaj kroglice, pokrijemo in na srednje nizkem ognju kuhamo 1–2 uri.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj Celzija za 15–20 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in do želene barve zapeče.

Takoj postrežemo.

Priročni nasveti

Priročen nasvet

01

Pripravite kroglice že prej

Pri pripravi mini burgerjev lahko mesne kroglice naredite vnaprej in jih zamrznete, tako boste imeli vedno pri roki hitro rešitev za okusen obrok, ko nimate veliko časa za kuhanje.

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito