Ocvrti bučni cvetovi – recept
Sestavine:
Postopek:
Sestavine:
20 bučkinih cvetov
100 g jedilnega škroba
80 g ostre moke
1 jajce
2 dl mineralne vode
Sol, poper
Olje za cvrtje
Priprava:
V skodelici zmešamo moko, sol in poper ter z mešanico potresemo bučkine cvetove. Pripravimo škrobno mešanico tako, da škrobu dodamo jajce ter mu postopoma dodajamo mineralno vodo, dokler ne dobimo srednje goste konsistence.
Z moko potresene bučkine cvetove pomakamo v škrobno mešanico in jih zlato rumeno ocvremo v segretem olju.
Bučni cvetovi so okusni tudi kot hladen prigrizek, zato jih ne zavržemo, temveč jih shranimo za pozneje.
Pri nabiranju cvetov moramo biti pozorni, da pobiramo moške cvetove, saj se iz ženskih razvijejo novi plodovi bučk. Znate prepoznati razliko med ženskimi in moškimi bučnimi cvetovi?
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.