Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom
Avtor recepta: Ana Žontar Kristanc
Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
5 min
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 500 ml mleka
- 4 polne žlice riževega zdroba
- 1 polna žlica medu
- cimet po okusu
- 3-4 žlice jabolčne čežane na porcijo
- 0,5 svežega jabolka na porcijo
Postopek:
Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim mešanjem vmešamo zdrob. Kuhamo, da se zgosti.
Postrežemo s čežano, cimetom in svežim jabolkom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Okusno tudi hladno
Jed je izjemno okusna tudi hladna, zato si jo lahko pripravite kot malico za naslednji dan.