Nacionalna shema

Evropska shema

Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom

Ana Žontar Kristanc je pripravila odličen mlečni recept, ki bo navdušil tako mlade kot tudi starejše. V receptu uporablja mlečne izdelke, ki nosijo znak »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako ve, da so izdelki vrhunske kakovosti, prihajajo od blizu in so zagotovo vredni nakupa.

Avtor recepta: Ana Žontar Kristanc

Čas priprave

15 minut

Čas kuhanja

5 min

Skupni čas

20 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

2

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 4 polne žlice riževega zdroba
  • 1 polna žlica medu
  • cimet po okusu
  • 3-4 žlice jabolčne čežane na porcijo
  • 0,5 svežega jabolka na porcijo

Postopek:

Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim mešanjem vmešamo zdrob. Kuhamo, da se zgosti.


Postrežemo s čežano, cimetom in svežim jabolkom.

Priročni nasveti in zanimivosti

Priročen nasvet

01

Okusno tudi hladno

Jed je izjemno okusna tudi hladna, zato si jo lahko pripravite kot malico za naslednji dan.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

stekleni lonci z različnimi vrstami medu

Zaščitena geografska označba

zaščitena geografska označba

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.