Nacionalna shema

Evropska shema

Kakijeva marmelada – recept

https://youtu.be/yqVwfFElsDw Sestavine: 3 kg kakija 2 jabolki 1 kg sladkorja sok ene limone 20 g cimeta 10 g vanilijevega sladkorja 15 ml vanilijeve arome 15 ml ruma Postopek: Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g ...

Sestavine:

Postopek:

https://youtu.be/yqVwfFElsDw

Sestavine:

  • 3 kg kakija
  • 2 jabolki
  • 1 kg sladkorja
  • sok ene limone
  • 20 g cimeta
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 15 ml vanilijeve arome
  • 15 ml ruma

Postopek:

Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g cimeta, 10 g vanilijevega sladkorja, 15 ml vanilijeve arome ter 15 ml ruma. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju in redno mešamo.

Odstavimo in nadevamo v vroče kozarčke.

*Opomba: Če kupimo še nezrele plodove, bodo ti brez težav dozoreli pri sobni temperaturi, proces pa lahko pospešimo, če jih postavimo v zaprto posodo skupaj z jabolki.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.