Kakijeva marmelada – recept

Sestavine:
Postopek:
https://youtu.be/yqVwfFElsDw
Sestavine:
- 3 kg kakija
- 2 jabolki
- 1 kg sladkorja
- sok ene limone
- 20 g cimeta
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 15 ml vanilijeve arome
- 15 ml ruma
Postopek:
Kaki* narežemo na kose in ga postavimo v lonec. Dodamo dve veliki narezani jabolki. Z ročnim mešalnikom pretlačimo. Dodamo 1 kg sladkorja, sok ene limone, 20 g cimeta, 10 g vanilijevega sladkorja, 15 ml vanilijeve arome ter 15 ml ruma. Kuhamo 20 minut na zmernem ognju in redno mešamo.
Odstavimo in nadevamo v vroče kozarčke.
*Opomba: Če kupimo še nezrele plodove, bodo ti brez težav dozoreli pri sobni temperaturi, proces pa lahko pospešimo, če jih postavimo v zaprto posodo skupaj z jabolki.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.