Domač lešnikov namaz

Sestavine:
Postopek:
Izberite slovenske lešnike
Slovenija je zaradi dobre zemlje in obsijanosti s soncem primerna tudi za pridelavo lešnikov. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, da si zagotovite jamstvo kakovosti.
Sestavine:
- 300 g lešnikov
- 200 g kokosovo olje (stopljeno)
- 45 g kakav v prahu (opcijsko)
Priprava:
Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Po nizkem pekaču razporedimo lešnike, ki jih 15 minut pražimo v segreti pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, jih oluščimo in oluščene presujemo v kuhinjski mešalnik. Vanj nalijemo še stopljeno kokosovo olje in nato meljemo, dokler ne nastane povsem gladka zmes.
Namaz prelijemo v kozarček, ki ga hranimo v temnem in hladnem prostoru. Po želji lahko najprej le polovico namaza prelijemo v kozarček, v drugo polovico pa dodamo kakav v prahu in ponovno dobro premešamo. Nato tudi ta namaz prelijemo v kozarček. Tako pripravimo kar dva okusna namaza iz lupinastega sadja – za prste obliznit!
https://www.youtube.com/watch?v=kLAyPJdx3OQ
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.