Nacionalna shema

Evropska shema

Dušena govedina iz pečice, pire krompir in zelenje s travnika

Avtor recepta: chef Dominik Šinko, Domačija Novak Sestavine: Za 4 osebe 1 kg govejega bočnika »izbrana kakovost – Slovenija« 1 kg govejih kosti za fond (po želji) jušna zelenjava (korenje, zelena gomolj, koleraba, čebula, česen) sol, poper, čili, sladka paprika, pasiran paradižnik, rdeče vino, vinjakmajaron, timijan, lovor, šetraj Priprava: Zelenjavo grobo narežemo in popečemo na ...

Sestavine:

Postopek:

Avtor recepta: chef Dominik Šinko, Domačija Novak

Sestavine:

Za 4 osebe

  • 1 kg govejega bočnika »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 kg govejih kosti za fond (po želji)
  • jušna zelenjava (korenje, zelena gomolj, koleraba, čebula, česen)
  • sol, poper, čili, sladka paprika, pasiran paradižnik, rdeče vino, vinjak
    majaron, timijan, lovor, šetraj

Priprava:

Zelenjavo grobo narežemo in popečemo na maščobi od mesa, dodamo suha zelišča, premešamo, kratko prepražimo, dodamo ostale začimbe, prepražimo in zalijemo z vinjakom. Ko vinjak izpari, dodamo paradižnikovo omako in rdeče vino. Vse dodamo k mesu, solimo, popramo in zalijemo z vodo, da bo meso pokrito. Pokrijemo s pokrovom in dušimo v pečici 5 do 6 ur na 160 stopinjah, da se meso zmehča.

Kosti popečemo, jih z jušno zelenjavo damo v lonec, zalijemo z vodo in kuhamo 3 ure. Odcedimo in fond na majhnem ognju zreduciramo.

Ko je meso zmehčano, vzamemo omako, jo pretlačimo in ji dodamo reducirano kostno juho ter kuhamo na majhnem ognju, da se naravno zgosti do primerne gostote.

Meso narežemo in ga serviramo z omako, pire krompirjem in zelenjavo. 

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.