Dušena govedina iz pečice, pire krompir in zelenje s travnika

Sestavine:
Postopek:
Avtor recepta: chef Dominik Šinko, Domačija Novak
Sestavine:
Za 4 osebe
- 1 kg govejega bočnika »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 kg govejih kosti za fond (po želji)
- jušna zelenjava (korenje, zelena gomolj, koleraba, čebula, česen)
- sol, poper, čili, sladka paprika, pasiran paradižnik, rdeče vino, vinjak
majaron, timijan, lovor, šetraj
Priprava:
Zelenjavo grobo narežemo in popečemo na maščobi od mesa, dodamo suha zelišča, premešamo, kratko prepražimo, dodamo ostale začimbe, prepražimo in zalijemo z vinjakom. Ko vinjak izpari, dodamo paradižnikovo omako in rdeče vino. Vse dodamo k mesu, solimo, popramo in zalijemo z vodo, da bo meso pokrito. Pokrijemo s pokrovom in dušimo v pečici 5 do 6 ur na 160 stopinjah, da se meso zmehča.
Kosti popečemo, jih z jušno zelenjavo damo v lonec, zalijemo z vodo in kuhamo 3 ure. Odcedimo in fond na majhnem ognju zreduciramo.
Ko je meso zmehčano, vzamemo omako, jo pretlačimo in ji dodamo reducirano kostno juho ter kuhamo na majhnem ognju, da se naravno zgosti do primerne gostote.
Meso narežemo in ga serviramo z omako, pire krompirjem in zelenjavo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.