Ponev z zrezkom in gorčično omako

Sestavine:
Postopek:
Izberite kakovostno meso
Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.
Sestavine:
- 500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol
- poper
- 5 strokov česna
- 1/3 lončka gorčice
- 1 žlica vinskega kisa
- 1 čajna žlička medu
- 2 ščepca kajenskega popra
- oljčno olje
- šop nasekljane mlade čebule
- 300 g graha
- 1 korenček
- 300 g stročjega fižola
- grozd češnjevih paradižnikov
Priprava:
Nasekljamo česen in ga zamešamo z žlico gorčice, žlico vinskega kisa, medom, 2 ščepcema kajenskega popra, oljčnim oljem, žlico vode, soljo in poprom. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
Goveji rostbif posolimo, popramo in ga pričnemo pražiti v ponvi na oljčnem olju. Pečemo do srednje zapečenosti, približno 5 minut na vsaki strani.
Umaknemo meso in na ponvi popražimo mlado čebulo, dodamo česen, mladi grah, stročji fižol, na kocke narezan korenček ter zalijemo z vodo. Solimo in popramo po okusu. Kuhamo približno 10 minut oziroma dokler zelenjava ni zmehčana. Naknadno dodamo še češnjev paradižnik.
Meso narežemo in ga razporedimo po zelenjavi, po vrhu pa ga prelijemo s predhodno pripravljeno gorčično omako in potresemo z mlado popečeno čebulo.
https://www.youtube.com/watch?v=eP-trt5uBNw
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.